Thursday, June 28, 2012

Alkisah beruk-beruk dengan maharaja beruk

Macam-macam tuduhan dipalitkan kepada Anwa Ibrahim. Liwat, miang, zina, dana haram, anak haram,....segala macam yang haramlah...Sekalian beruk-beruk yang suka dan galak sangat dengan tuduhan-tuduhan itu mencabar anwa supaya menyaman beruk-beruk yang bawak cerita tu. Anwa diperlecehkan tak berani saman kerana takut tembelangnya pecah di mahkamah. Kononnya semua rahsia anwa ada dalam kantung beruk-beruk ini.
Tup tup Msetar Online hari ni melaporkan bahawa seorang maharaja beruk, yang maha hebat pada pandangan beruk-beruk, mengatakan bahawa anwa ibrahim sangat galak sekarang menyaman beruk-beruk dan media beruk yang menuduhnya macam-macam disebabkan mahu menutup mulut beruk-beruk atas alasan ianya menjadi kes mahkamah. 
Apa cerita ni mat yeh? tak saman salah, saman pun salah. Inilah barangkali dinamakan dongeng beruk.
(beruk-beruk dalam kisah ini hanya khayalan penulis sahaja, tidak ada kaitan dengan yg hidup nak mampus atau yang dah kiok)

Wednesday, June 27, 2012

Wacana Ilmu Buku Rasuah 26062012- Perbelanjaan Berhemah Punca Kelantan B...

KEBENARAN DAN KEASLIAN DIRAI...




SUBHANALLAH!

phd Universiti New Port

Pemuda AMNO Arau membuat laporan polis mempertikaikan ketulinan PHD MB Perlis, Mat Isa Sabu. Kononnya Mat Isa lulus phd dari universiti New Port, US yang kewujudan universiti tersebut dipertikaikan.
Bagi aku depa silap search tu, mat isa mungkin  dapat phd bukan dari "universiti new port" , tapi "universiti kapla bapak" dia... ha ha ha...
...dengan amno ni macam-macam lawak akhir zaman lah...

Saturday, June 23, 2012

"The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing"
-Edmund Burke (1729–  1797)



Tuesday, June 19, 2012

ISLAM DICURIGAI DI MANA-MANA

ISLAM JUGA SUBUR  DI MANA-MANA!
*Segala puji bagi Allah: Kemenangan calon Ikhwan Muslimin, Dr Mohaamed Morsi sebagai Presiden Mesir dalam pilihanraya pusingan 2.